Stadsbedrijf Zevenaar

Denken in mogelijkheden

Laat je fantasie gaan en werk taken of werkzaamheden uit die het Stadsbedrijf Zevenaar kan uitvoeren. Wat voorwerk zetten we hier al vast neer om een idee te geven in welke richting je kunt denken. We geven ook wat lokaties in Zevenaar aan, die wellicht ook invulling kunnen krijgen met behulp van sociaal ondernemen.

- StadsLol. Laagdrempelige, veelkleurige, vrij toegankelijke, vrolijke manier om stadslol te hebben. Dit wordt een nieuwe vorm van dagbesteding waar mensen met veel plezier hun tijd op een leuke en als het kan ook zinvolle manier hun tijd doorbrengen. En voor welke doelgroep is deze Stadslol dan? Dit is de doelgroep: Mensen die het leuk vinden om ergens anders dan thuis hun dag te beleven. Dat kan zijn, omdat zij zich thuis niet zo vermaken of omdat de partner het lekker vindt om af en toe alleen thuis te zijn en ontzorgd te worden. Maar bij deze Stadslol horen ook die mensen tot de doelgroep die het leuk vinden om anderen te begeleiden of anderen iets te leren, om samen een spelletje te doen of om er vanuit de Daglol op uit te trekken. Het is dus voor de inwoners van Zevenaar en omgeving, alle leeftijden, alle gezindten, mannen of vrouwen, alle geaardheden, gezond of ziek, het maakt niet uit. Iedereen kan op een fijne manier een belangrijke rol spelen voor een ander.

- Exploitatie horecagelegenheid, bijvoorbeeld aangekleed met werkplekken voor ZZP-ers in het Sociale Domein met de nodige Kruisbestuiving van professionals, mantelzorgers, betrokken inwoners en actieve vrijwilligers.

- Bemiddeling mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

- Bezorgdienst in de stad en de dorpen erom heen

- Beheer (of ondersteuning bij beheer) van wooncomplexen van woonstichtingen of instellingen voor beschermd of beschut wonen (al dan niet in combinatie met andere functies)

- Nieuwe functies voor bestaande, leegstaande (gemeentelijke school-) gebouwen. Denk aan Vestersbos in Zevenaar, Juvenaat in Zevenaar

- Uitbreiding van beheersfuncties in de openbare ruimte

- ????????????????????????????????????????????????? Hier kan jouw idee komen te staan, laat het ons weten...