Stadsbedrijf Zevenaar

Spannend !

Het zijn spannende tijden voor mij! Vanaf vandaag moet de hele wereld (te beginnen Zevenaar ) het weten. Ik ga in Zevenaar aan de slag om een sociale onderneming neer te zetten. Het moet een bedrijf worden van en voor de inwoners. Zij moeten zich erbij betrokken voelen. Het gaat "hun" bedrijf worden. Ik heb er hartstikke veel zin in om het met een aantal mensen van de grond af op te bouwen.

"Maar wat gaat het dan worden? Wat gaat het bedrijf dan doen? Waar gaan jullie dan zitten? Welke rechtsvorm? En wie zal dat betalen?" Het grappige (en ook het spannende) is, dat ik dat ook nog niet weet. "Huh, maar je moet toch weten wat je gaat doen, hoe en waar je dat gaat doen ?", vragen mensen mij. En natuurlijk heb ik daar wel ideeën bij. Maar wat mij betreft gaat een initiatiefgroep op al deze vragen antwoord geven. Het voornaamste voor nu is, dat er een community ontstaat die het basisidee van sociaal ondernemen omarmt. Op de site www.stadsbedrijfzevenaar.nl staat meer informatie over wat sociaal ondernemen is en aan wat voor soort bedrijfsactiviteiten je kunt denken.

Dus ben je al ondernemer en zou je op één of andere manier in een constructie van sociaal ondernemen mee willen denken en/of doen, meld je dan. Maar ook als je inwoner bent en een idee hebt, waar andere inwoners in Zevenaar wat aan kunnen hebben, vind ik het leuk om dat van je te horen. En als je als mantelzorger al langer afvraagt waarom een bepaalde voorziening niet in Zevenaar beschikbaar is, meld het dan. Want het gaat erom dat we dingen doen, waar we allemaal in Zevenaar wat aan hebben!

Ik hoop van u te horen of te lezen !


Dick Nieuwland