Stadsbedrijf Zevenaar

Op naar week 4 !

Vandaag de 4e week in dat ik input probeer op te halen vanuit Zevenaar. Waarom ik dat doe? Twee redenen. Ten eerste wil ik graag input vanuit de inwoners loskrijgen. Waar denken zij dat een sociale onderneming een mooie rol kan spelen in (de gemeente) Zevenaar? Ten tweede zoek ik naar andere inwoners van Zevenaar die samen met mij het businessplan voor de nieuwe sociale onderneming/bewonersbedrijf in elkaar willen sleutelen. Gezamenlijk dezelfde weg bewandelen en het avontuur aangaan om de eerste, erkende sociale onderneming van Zevenaar op te richten.

Afgelopen dinsdag hield ik de Meet & Greet. Er was vooral belangstelling uit professionele hoek. Mensen die voor hun werk op één of andere manier sociaal bezig zijn. We konden mooi de diepte ingaan en met elkaar verkennen waar naar ons idee wensen/behoeften liggen. Een fijne, laagdrempelige plek voor verschillende maatschappelijke functies/doelgroepen kwam over tafel. Wat daar dan te vestigen? Misschien een fijne plek voor jongeren om ontspannen met huiswerk bezig te zijn of om lekker te chillen? Misschien een laagdrempelige ontmoetingsplek voor verschillende doelgroepen (op mijn website www.stadsbedrijfzevenaar.nl noem ik het daglol)? Mogelijk kunnen mensen die moeite hebben mee te draaien in de maatschappij en/of op de arbeidsmarkt hier de ruimte krijgen die zij nodig hebben om zich te ontwikkelen. Of een plek waar mensen die nog gezond van lijf en leden zijn het leuk vinden om anderen (jong of oud) zo af en toe eens te helpen met een gezamenlijke hobby kwam voorbij. Werkplekken voor ZZP-ers (Seats tot Meet) in het sociaal domein zijn er nog niet in Zevenaar. Gewoon een gefaciliteerde werkplek waar je naast werken ook gelijkgestemde mensen/collega’s tegenkomt met wie je even kunt sparren over een probleem dat onoplosbaar lijkt (maar niet onoplosbaar blijkt te zijn). Het zijn allemaal ideeën die over tafel gingen dinsdagavond. Misschien kan dit idee door het Stadsbedrijf Zevenaar verder uitgewerkt worden in een businesscase.

Donderdag kwam er iemand bij mij op bezoek die heel graag iets wil bereiken op het gebied van wonen. We hebben met elkaar afgesproken in gesprek te blijven, omdat er kijkend naar projecten elders in het land ook wel een businessmodel te bedenken valt voor datgene dat hem voor ogen staat. Er bestaan projecten waarbij maatschappelijke functies samen gaan met woonfuncties en revenuën maatschappelijk worden gebruikt. Misschien past het in elkaar. Verbinden maar!!

Iedereen blijft welkom voor mijn inloop op dinsdag van 16.00 tot 20.00 uur en op donderdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Weet jij een ORIGINELE manier om op eenvoudige wijze meer ideeën, wensen, gemis uit de stad binnen te hengelen, laat het mij dan svp weten via opstart@stadsbedrijfzevenaar.nl. Op acquisitie zal ik trouwens niet reageren!