Stadsbedrijf Zevenaar

Kijk hoe het kan...

Er draaien in Nederland al veel Sociale ondernemingen. Omdat het sociaal ondernemen nieuw is in Zevenaar en de Liemers, is het goed te oriënteren aan de hand van een paar voorbeelden. Dat is niet om deze bedrijven 1-op-1 over te nemen, maar wel om te inspireren wat mogelijke taken/werkzaamheden voor het Stadsbedrijf Zevenaar kunnen zijn. De beginnersfouten die zij maakten, kunnen wij voor Stadsbedrijf Zevenaar overslaan. Dat is al vast de eerste winst!

Kijk ter inspiratie op de sites van de volgende Sociale ondernemingen:

Bewonersbedrijf Malburgen in Arnhem

Exploitatie van het Bruishuis in Arnhem. Combinatie van verhuur van woonunits, zaalruimte aan bedrijven en particulieren en publiek restaurant. Dat is het verdienmodel voor buurthuis-achtige activiteiten voor de inwoners.

Stichting Mid-West in Amsterdam

Exploitatie van een oud schoolgebouw via verhuur van zalen en werkplekken.

Dorpscafé Langelo in Drente

De dorpsvereniging van Langelo neemt in samenwerking met de gemeente het plaatselijke café/pension over.

Het Wijkpaleis in Rotterdam

Op meer lokaties in de wijk Middelland waar mensen ondersteuning kunnen krijgen én geven. Je kunt er werken en spelen, koken en eten, kennis delen en leren.

In de Boomtak in Tilburg

Bewoners kochten het wijkcentrum aan. Zij haalden geld op door wijkcertificaten van 100 euro uit te geven. Het bracht liefst 75.000 euro op! Dat geld wordt gebruikt om de hypotheek af te lossen. In de Boomtak werd vervolgens uitgebouwd tot een pleisterplaats voor de wijk.